Nederland behoort volgens de Europese Commissie tot de top vier van de meest innovatieve Europese landen.


Ons land is weer een plekje opgeschoven in de top van ‘innovation leaders’ in Europa! TCNN draagt graag bij aan het stimuleren van innovatie. In deze nieuwsbrief een paar mooie voorbeelden.

Kijk eens, ons land is weer een plekje opgeschoven in de top van ‘innovation leaders’ in Europa! Nederland is in 2016 naar de vierde plek op deze lijst gestegen, aldus de European Innovation Scoreboard van de Europese Commissie.

Nederland scoort relatief hoog op de kwaliteit van wetenschappelijke publicaties, het aandeel MKB-bedrijven dat aan innovatie bijdraagt en samenwerking tussen bedrijven. In zes jaar tijd is de innovatiekracht van Nederland 10,4 procent harder toegenomen dan dat van de EU gemiddeld.

"Door intensieve samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden is innovatiekracht en daarmee het concurrentievermogen van Nederland de afgelopen jaren verder versterkt", aldus demissionair minister van Economische Zaken Henk Kamp.

Dat is natuurlijk hartstikke mooi maar uiteindelijk wil je als bedrijf dat je innovatie gewoon harde pecunia oplevert!

Overigens is gisteren het Overzichtsrapport Noord-Nederlandse Innovatiemonitor 2017 uitgebracht. Hierin wordt jaarlijks de innovatie activiteiten, investeringen en prestaties van MKB-bedrijven uit Noord-Nederland in kaart gebracht en geanalyseerd. Dit rapport is geïnitieerd door het  expertisecentrum VinCi van de Rijksuniversiteit Groningen en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. TCNN, NOM, PNO Consultants en Octrooiencentrum Nederland zijn als strategisch partners bij dit initiatief betrokken.

Als TCNN dragen we  graag  bij aan het stimuleren van de innovatie bij het MKB in Noord-Nederland, en dan liefst zo concreet mogelijk. Zo valt er in deze nieuwsbrief te lezen over een echt Noord-Nederlands high tech bedrijf: SeaQurrent die een gamechanger in het duurzaam opwekken van energie door middel van een ‘TidalKite Power Plant’ ontwikkelt. Dat bionica soms uitstekende oplossingen biedt voor de technische uitdagingen waar we voor staan blijkt ook uit het enthousiasme dat bedrijven actief in de watertechnologie hebben laten zien tijdens een brown paper sessie die TCNN samen met de Water Alliance heeft georganiseerd.

Genoeg interessant leesvoer met al deze links. De vakantie staat voor de deur en dat biedt weer mogelijkheden om inspiratie op te doen .

Een fijne zomervakantie gewenst, namens alle TCNN-medewerkers,

Wytze G. Rijke

 

Verder in de TCNN nieuwsbrief – juli 2017
Gamechanger in het duurzaam opwekken van energie
Food Trend College ‘Technologiebehoefte 2020 in de food industrie
Waterwereld neemt technologische vraagstukken onder de loep
TCNN heeft 2 nieuwe medewerkers

 Terug naar overzicht

06 juli 2017