Vacature: Werktuigbouw/Mechatronica Ingenieur ‘Biomimetica Innovatie voor MKB-bedrijven’


In het kader van ons project Bionica in het MKB is de Rijksuniversiteit Groningen op zoek naar Werktuigbouw/Mechatronica Ingenieur ‘Biomimetica Innovatie voor MKB-bedrijven’

Organisatie
De Faculty of Science and Engineering biedt onderdak aan een breed scala aan disciplines en onderzoeksvelden. Onderzoeks- en onderwijsprogramma’s variëren van nanomaterialen en biomachines tot astronomie, van wiskunde tot farmacie, van neurowetenschappen tot informatica en van moleculaire en evolutionaire biologie tot mariene biologie. Onze onderzoekers richten zich op fundamentele vraagstukken, in nauwe samenwerking met partners uit de industrie, de medische wereld en andere maatschappelijke gebieden. Vooraanstaande onderzoeksgroepen richten zich op nieuwe terreinen, zoals synthetische biologie en duurzaam energiegebruik.

Werklocatie is het Onderzoeksinstituut voor Energie & Duurzaamheid Groningen (ESRIG), Rijksuniversiteit Groningen, binnen de basiseenheid Ocean Ecosystems (Zernike Campus).

Functieomschrijving
De werkzaamheden omvatten het ontwerpen en daarna produceren van innovatieve technische oplossingen die van voorbeelden uit de natuur afgeleid zijn met behulp van een biomimetica protocol om zo een industrieel probleem van een midden en kleinbedrijf (MKB) op te lossen. Voorbeelden van oplossingen; een sensor die is afgeleid van een insect-antenna of een monitoring filter systeem voor zeer klein stof en van alles daartussenin. Prototypen zullen vaak, waar mogelijk, met behulp van CAD en 3D-prototyping worden gerealiseerd. De kandidaat heeft bij voorkeur affiniteit met biomimetica (= leren van de natuur, toepassen in techniek) en/of is bereid zichzelf grondig in deze richting te oriënteren om zo significant bij te kunnen dragen aan het vinden van door de natuur geïnspireerde oplossingen. Verder verwachten we creativiteit, een brede belangstelling, een open blik en flexibiliteit omdat de karakter van de problemen/uitdagingen waar hij/zij aan zal werken kan variëren van sensoren naar systemen en tot optimalisaties. De kandidaat denkt mee met interne en externe opdrachtgevers over het formuleren van de opdracht en werkt ontwerpcriteria uit. De kandidaat zal nauw samenwerken met biomimetica specialisten die uiteraard helpen en begeleiden bij het vinden van bio-geïnspireerde oplossingen.

Functie-eisen
•opleiding als ingenieur in Werktuigbouw en/of Mechatronica
•BSc-niveau (Hogeschool diploma of vergelijkbaar/hoger)
•flexibililteit en creativiteit
•out-of-the-box mentaliteit
•goede communicatie-vaardigheden (NL en Engels)
•in staat tot samenwerken met MKB-medewerkers en biomimetica specialisten
•kan improviseren wanneer nodig
•ervaring met in CAD design en 3D-printen

•ervaring met mechatronica (apparaatbouw + sturing) in de praktijk
•ervaring met biomimetica is een pre maar geen vereiste.

Arbeidsvoorwaarden
De Rijksuniversiteit Groningen biedt afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 2709,- en maximaal € 3722,- (schaal 9 CAO Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij volledige werktijd. De voltijds aanstelling is in het Technicus O&O gebonden profiel O3 en betreft een tijdelijke aanstelling voor een periode van 6 maanden. Bij goed functioneren is een verlenging mogelijk tot april 2019. Deze aanstelling vindt plaats in het kader van het EU-Interreg Project ‘Bionica Innovatie voor t MKB’.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 8% vakantietoelage, 8,3% eindejaarsuitkering en flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden.

Startdatum: Zo spoedig mogelijk.

Solliciteren
U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 21.07.2017 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met:
•Prof.dr. E.J. Stamhuis, 050-3632078.

 

 Terug naar overzicht

11 juli 2017