2018 belooft een enerverend en innovatierijk jaar te worden!


In deze nieuwsbrief treft u mooie voorbeelden van MKB-projecten waarin hard aan innovatie wordt gewerkt

Beste lezers,

Begin volgend jaar is het jaar dat TechnologieCentrum Noord-Nederland (TCNN) zich al 20 jaar succesvol inspant voor het aanjagen van innovatie in het MKB in Noord-Nederland. Hierbij heeft TCNN zich altijd gericht op voornamelijk technologische innovaties die uiteindelijk als nieuw product, proces of dienst door het Noordelijk MKB op de markt worden geïntroduceerd, iets waar we vol trots op kunnen terugkijken.

In deze nieuwsbrief treft u dan ook weer een aantal mooie voorbeelden aan van MKB-projecten, waarin hard aan de weg getimmerd wordt om met innovatie forse slagen te maken.

Zo ondersteunen we vanuit het Interreg Va programma “Bionica in het MKB” Carrosseriefabriek Heiwo B.V. in Wolvega om een energiezuinige koel/vries trailer te ontwikkelen. Lees hier meer over mogelijke doorbraakinnovaties op basis van de innovatiemethode die Bionica biedt.

In het project “Olieverwijdering Waddengebied” zijn de Wadcrawler door BDS Harlingen en de Hanze Rupskraan door Hanzewetlands in Appingedam ontwikkeld en getest.

De Wadcrawler van BDS Harlingen is een amfibievoertuig, ontwikkeld om vanuit water de besmeurde slibrijke gebieden te bereiken. De Hanzerupskraan van Hanze Wetlands benadert de besmeurde slibrijke gebieden vanaf de walkant. In het artikel leest u meer over dit project.

Verder zijn er in ons Interreg Va programma “iPro, Intelligente Producten” veel Noord-Nederlandse MKB-bedrijven bezig met slimme innovaties. Lees bijvoorbeeld de ervaringen van Marko Bolt van Omnidots uit Winsum die een prototype trillingssensor speciaal voor de Duitse markt ontwikkelt.

Ik wens u als trouwe lezer van deze nieuwsbrief een fijne kerst en een geslaagde jaarwisseling toe. Het economisch tij ziet er voor 2018 nog steeds uitstekend uit wat een enerverend en innovatierijk jaar met volop uitdagingen zou moeten betekenen!

Met vriendelijke groet, ook namens alle medewerkers en betrokkenen van TCNN


Wytze G. Rijke

Verder in de TCNN nieuwsbrief – December 2017
Omnidots uit Winsum enthousiast over iPro-N regeling
Bionica helpt Carrosseriefabriek Heiwo B.V. in Wolvega om een energiezuinige koel/vries trailer te ontwikkelen
Waddengebied beter beschermd door ontwikkeling oliebestrijdingsvoertuigen
Ontmoet het 'Cluster Offshore Energy Denmark' op 24 en 25 januari in de Eemshaven

 

 Terug naar overzicht

14 december 2017