Workshops regio Noord 2019 georganiseerd door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)


In 2019 worden er diverse workshops georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op het gebied van Intellectueel Eigendom.

Dinsdag 4 juni – Leeuwarden – Masterclass Octrooien
Donderdag 20 juni – Groningen – De basis van Intellectueel Eigendom
Maandag 9 september – Leeuwarden – De basis van Intellectueel Eigendom
Donderdag 19 september – Assen – Slim omgaan met kennis bij samenwerken
Maandag 7 oktober – Leeuwarden – IE-strategie voor MKB
Dinsdag 5 november – Groningen – Zelf zoeken in octrooidatabanken
Maandag 18 november – Assen – Masterclass Octrooien
Maandag 2 december – Groningen – De basis van Intellectueel Eigendom

Inhoud van de workshops

Basisworkshop

De basis van Intellectueel Eigendom: Afkijken, beschermen, delen of geheim houden?

Ben je bezig met de ontwikkeling van een nieuw product of nieuwe techniek? Je kunt je innovatieproces efficiënter en beter maken door slim gebruik te maken van Intellectueel Eigendom als bescherming én ook als informatiebron. In deze workshop leer je hoe je dat doet. De basisworkshop is voor iedereen toegankelijk.

Verdiepende workshops

Naast de basisworkshop verzorgt Octrooicentrum Nederland verdiepende workshops. Voor het volgen van deze workshop is enige basiskennis vereist. Hierdoor kunnen wij dieper op het betreffende onderwerp ingaan. Het volgen van “De basis van Intellectueel Eigendom” geeft je de benodigde basiskennis. Heb je al ervaring op het gebied van Intellectueel Eigendom? De kennisvereisten staan bij de betreffende workshop vermeld.

Slim omgaan met kennis bij samenwerken: Samen innoveren goed regelen!

Samen innoveren biedt veel voordelen, maar ook valkuilen. Als startup of (technisch) MKB-bedrijf wil je graag weten hoe je dit proces effectiever kunt aanpakken. Een goede voorbereiding maakt samenwerken bij innovatieve trajecten makkelijker en neemt veel wantrouwen weg. In deze workshop leer je hoe je je beter kunt voorbereiden op een samenwerking en op welke momenten je afspraken moet maken over Intellectueel Eigendom.

Zelf op zoek in octrooidatabanken: Relevante octrooien zoeken en vinden

Ben je regelmatig actief met technische innovatieprocessen? Je kunt efficiënter innoveren en dus tijd en geld besparen door gebruik te maken van gratis en online toegankelijke octrooi-informatie. Hoe je het zoeken aanpakt, leer je in deze workshop.

Intellectueel Eigendom strategie voor MKB: Waarde creëren met technische innovaties

Is je bedrijf regelmatig met technische innovatieprocessen bezig? Met Intellectueel Eigendom (IE) kun je geld verdienen, én ook tijd en geld besparen. Om hiervan optimaal gebruik te maken is het uitwerken van een IE-strategie voor je bedrijf belangrijk. In deze workshop leer je hoe je Intellectueel Eigendom strategisch kunt inzetten in je bedrijf en daarmee (meer)waarde creëert.

Masterclass Octrooien: Leer meer over octrooien en inbreuk

Ben je een technische MKB-er of technische starter en van plan om serieus te investeren in octrooibescherming en/of octrooi-informatie? En wil je inhoudelijk meer weten over octrooien, octrooiprocedures en inbreuk? Dan is deze workshop iets voor jou. In deze workshop krijg je meer  inzicht in het octrooisysteem, de eisen van een octrooiaanvraag, de kosten ervan en wanneer octrooien van derden aanleiding geven tot actie.

 Terug naar overzicht

04 juli 2019