Seacurrent krijgt toegang tot real time testcentra


In het Foresea testcetra kan de technologie van de TidalKite TM bevordert worden en het innovatieve multi wing kite systeem getest en gedemonstreerd worden onder nagebootste zee- en weersomstandigheden.

SeaCurrent is een alternatieve methode voor het oogsten van getijdenenergie rondom kuststreken.
Tijdens de Ocean Energy Europe 2016 Conference & Exhibition heeft het Foresea (Funding Ocean Renewable Energy through Strategic European Acion) project bekend gemaakt dat zij 10 bedrijven waaronder SeaCurrent steunen. Hiermee krijgt SeaCurrent toegang tot een toonaangevend Noord-West Europees netwerk van testcentra.

De alternatieve methode van Seacurrent is gebaseerd op een TidalKite™ (vlieger) techniek. Hiermee kan op milieuvriendelijke wijze energie worden gehaald uit zeewater met een lage stroomsnelheid. De grote vlieger-achtige systemen van zo’n tien bij twaalf meter bevinden zich volledig onder het wateroppervlak er is dus geen horizonvervuiling. De opgewekte energie wordt via een kabel aan land gebracht. Het project SeaCurrent wordt financieel ondersteund vanuit het regionale innovatie programma Fryslân Fernijt.


Bron: http://www.rug.nl/news-and-events/news/archief2016/nieuwsberichten/0706-unifocusstamhuis

Seacurrent kan in de Foresea testcetra de technologie van de TidalKite TM bevorderen en het innovatieve multi wing kite systeem met  ‘Power Take-off’ testen en demonstreren onder nagebootste zee- en weersomstandigheden. Youri Wentzel kijkt er naar uit om samen te werken met de leading partners en voorzieningen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het project, neem dan contact op met:               

Tjerk Jansma, Projectmanager TCNN
telefoon 06 - 41 88 93 70
e-mail    tjerkjansma@tcnn.nl

   Informatie

             

   

 

 

 Terug naar overzicht

10 december 2016