TCNN-Projecten


TCNN ontwikkelt, implementeert en adviseert over technologische, economische en bedrijfskundige haalbaarheidsstudies en over technologiegeoriƫnteerde projecten.

De projecten komen voort uit vragen van bedrijven, met name het MKB. Het gaat hier om individuele of clustergerelateerde vragen.
Lopende projecten bevinden zich op het gebied van:
water, energie, high tech, life sciences & health, logistiek en agrofood.

Dat zijn zeven van de negen topsectoren die het kabinet voor heel Nederland heeft vastgesteld. Investeringen in deze sectoren krijgen extra aandacht omdat ze kwaliteiten waarmee Nederland internationaal kan scoren verder versterken.

Vanaf 1998 heeft TCNN meer dan 1.100 individuele bedrijfs- en clusterprojecten uitgevoerd. De totale waarde van deze projecten is meer dan € 78 miljoen. De gemiddelde waardering voor deze projecten was 7,4.


Resultaten projecten:

  • bij meer dan 250 projecten zijn nieuwe of verbeterde producten gerealiseerd;
  • bij ruim 120 projecten is een nieuw of verbeterd proces geïntroduceerd en meer dan 40 projecten hebben tot kostenverlagingen geleid;
  • de uitgelokte investeringen op grond van de, door TCNN uitgevoerde projecten, bedraagt meer dan € 400 miljoen en de extra/behouden omzet bedraagt € 210 miljoen;
  • er zijn meer dan 2.900 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd en behouden; waarvan zeker 900 op minimaal HBO-niveau;
  • de productiviteit in de bedrijven is toegenomen als gevolg van de meerwaarde ontstaan door het inzetten van kennis.