Personalised Food - voor ouderen in Friesland


Betere voeding helpt ouderen langer gezond te blijven. In dit project worden zes nieuwe productconcepten ontwikkelt en getest die de eetlust bij ouderen kunnen bevorderen. Het gaat hier om drie broden en drie tussendoortjes.

De receptuur wordt hierbij afgestemd op de veranderde smaak van ouderen zodat het eten hen weer smaakt en zij hierdoor beter en gezonder eten. Smaaktesten zullen inzichtelijk maken welke voorkeur ouderen hebben.


Selectieve smaaksturing in beeld

Thijs Geerdink, Chef van de Maaltijdservice Plantein & Antonius ziekenhuis Sneek heeft in 2016 een interview gegeven over Personalised Food aan Omrop Fryslân. Luister hier  het interview terug. Ook heeft hij samen met De Friesland Zorgverzekeraar een video gemaakt, waarin hij vertelt hoe hij met selectieve smaaksturing inspeelt op de veranderende smaak van ouderen.


Partners

In het Personalised Food project wordt samengewerkt door: Bakkerij Breimer, Koopmans Meel,  Antonius Maaltijdservice, hogeschool Van Hall Larenstein, Hanzehogeschool Groningen en TechnologieCentrum Noord-Nederland.Informatie

Wilt u meer weten over het Personalised Food project neem dan contact op met:

Robin van Wakeren, Projectmanager TCNN
telefoon  06 - 52 48 81 40
e-mail    robinvanwakeren@tcnn.nl