Virtueel Kenniscentrum Duurzame Energie


Het project Virtueel Kenniscentrum Duurzame Energie heeft tot doel het bouwen van een virtueel huis en bedrijf, waarin alle mogelijkheden voor duurzame energie, duurzaam bouwen en comfort op een ‘game-achtige’ manier ontdekt kunnen worden.


Productomschrijving

Organisaties als het 3N-Klimacenter, het Klimaschutzzentrum Aurich en DuBo Groningen geven voorlichting over en tonen innovatieve materialen en technieken over milieurechtmatig bouwen, leven en werken. Een Virtueel Kenniscentrum Duurzame Energie, Duurzaam Bouwen en Comfort is een zinvolle toevoeging aan deze centra. In opdracht van TechnologieCentrum Noord-Nederland (TCNN) heeft een aantal studenten van de opleiding Communicatie en Multimedia Design van NHL Hogeschool dit project uitgewerkt.

Het virtuele kenniscentrum kwam tot stand door innovatief gebruik van ict-technieken, e-learning en gaming. Onderwerpen als daglichtsystemen, warmtepompen en deurdrangers werden visueel en didactisch verantwoord uitgelegd. Kijk voor alle onderwerpen op de website. Daarnaast kunnen noordelijke Duitse en Nederlandse bedrijven hier hun producten aanbieden. Dit virtuele kenniscentrum is een wezenlijk onderdeel van de kennisinfrastructuur rond duurzaam bouwen in de Eems Dollard Regio.Informatie

Wilt u meer weten over het project Virtueel Kenniscentrum Duurzame Energie neem dan contact op met:
 
TechnologieCentrum Noord Nederland
telefoon       050 575 28 27
e-mail          info@tcnn.nl