Werken bij TechnologieCentrum Noord-NederlandTCNN is op zoek naar een ambitieuze projectmanager (fulltime)

Wie zijn we?
TCNN is een dynamische, kleine, slagvaardige organisatie die het MKB in Noord-Nederland ondersteunt met innoveren. Veelal gaat het om de realisatie van technologische innovaties maar vaak liggen de innovaties ook op een heel ander vlak. We voelen ons als een spin in het web: bij ondernemers maar ook bij bijvoorbeeld kennisinstellingen en (semi) overheid. Wij vinden dat samenwerking met diverse partijen van groot belang is voor het welslagen van innovatietrajecten. Het uitgebreide netwerk wat we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd is hierbij van grote waarde.

Zelf voegen wij geen technologische kennis toe. Wel weten we als professionals de behoefte van het MKB goed boven water te halen, de juiste partners hierbij te vinden en ideeën te vertalen naar concrete projectplannen die leiden tot de realisatie van prototypes en uiteindelijk nieuwe business voor het bedrijfsleven. Toepasbaarheid en marktgerichtheid van de innovatie staan hoog in het vaandel en door onze rol als projectmanager zorgen we ervoor dat we met het MKB tastbare resultaten behalen. O ja, ook belangrijk: we weten waar we relevante mogelijkheden voor de financiering van de ontwikkeling van de innovaties kunnen vinden en weten die dikwijls in grotere innovatieprogramma’s vorm te geven.

Binnen het multidisciplinaire team gaat het er soms hectisch aan toe en zetten we alle zeilen bij: teamwork. Echter, we zorgen wel dat de sfeer altijd goed blijft en er op z’n tijd wat rust in de tent gecreëerd wordt.

Waarnaar zoeken we?
De functie projectmanager interpreteren wij breed: in een klein team richt je je op het gehele proces van ideevorming, acquisitie, consortiavorming, samenwerking, planvorming, projectbegeleiding en financiering. Binnen dit team gebruik je elkaars kennis en competenties om tot maximaal resultaat voor onze klanten (bedrijfsleven en (semi) overheid) te komen.

In eerste instantie ga je een bijdrage leveren om nieuwe innovatieprogramma’s (mee) verder te ontwikkelen. Deze programma’s liggen veelal op het gebied van de energietransitie. Dit betekent dat je:

 • Kansen op het gebied van energietransitie en energietechnologie identificeert;
 • Je netwerk bij bedrijven, kennisinstellingen en (semi) overheid opbouwt en onderhoudt;
 • Inventariseert wat de behoefte van bedrijfsleven en (semi) overheid t.a.v. deze kansen is;
 • Projectideeën met de (MKB) ondernemers en kennisinstellingen bespreekt en de haalbaarheid samen inschat;
 • Projectvoorstellen, -plannen en -aanvragen opstelt, inclusief planning, begroting en financiering;
 • Het proces- en projectmanagement van projecten onder je hoede neemt;
 • Contacten onderhoudt met intermediairs, kennisinstellingen en (semi) overheden;
 • Activiteiten met betrekking tot PR en communicatie proactief uitvoert;
 • Presentaties aan stakeholders en andere geïnteresseerden geeft;
 • Oren en ogen open houdt voor innovatiekansen voor het bedrijfsleven;
 • Ook één van de bepalende gezichten van TCNN wordt!

Wie zoeken we?
Aan jou als projectmanager worden hoge eisen gesteld. Meest belangrijk is dat je een volwaardige professionele gesprekspartner bent voor onze klanten in het MKB en bij (semi) overheden. De volgende achtergrond heb je nodig om deze functie goed te kunnen vervullen:

 • HBO of universitair afgestudeerd in één van de volgende richtingen: techniek, (technische) bedrijfskunde, bedrijfseconomie of vergelijkbaar;
 • Affiniteit met - en passie voor innovatie binnen het MKB;
 • Nieuwsgierig en initiatiefrijk;
 • Legt en onderhoudt gemakkelijk contacten op directieniveau: als je kansen ziet stap je er op af;
 • Teamspeler intern én extern;
 • Sterk verantwoordelijkheidsgevoel, zelfstandig, neemt zelf beslissingen;
 • Staat stevig in je schoenen, bent vastberaden en hebt een sterk probleemoplossend vermogen;
 • Goede kennis van de Duitse en Engelse taal;
 • Maximaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • In het bezit van een rijbewijs plus auto.

Wat hebben we te bieden?
Een hecht professioneel team waar je veel uit kunt halen en veel kunt brengen. Je bent werkzaam op het snijvlak van (innovatief) ondernemen en de veelal aanwezige structurele randvoorwaarden. Je komt bij veel Noordelijke MKB-ondernemers over de vloer waar de verschillen soms groot zijn, afwisseling genoeg. Je hebt veel vrijheid en verantwoordelijkheid in de informele platte organisatie: initiatief nemen is een vereiste en wordt beloond. Al met al voldoende zaken waarbij je jezelf verder kunt ontwikkelen. Je rapporteert aan de directeur van TCNN.

We bieden je een marktconforme vergoeding voor jouw inspirerende inzet. Na een half jaar kijken we of het van beide kanten echt klikt om voor langere tijd als collega’s verder samen te blijven werken.

Wat ons betreft mag je zo spoedig mogelijk beginnen!

Enthousiast geworden?
Dan ontvangen we graag jouw motivatie en CV voor 25 maart 2019. Deze kun je sturen aan Nienke Witteveen nienkewitteveen@tcnn.nl.

Voor vragen kun je terecht bij Wytze G. Rijke (wytzerijke@tcnn.nl).


TCNN zoekt per september 2019 een stagiair MBO Office Management

Ben jij op zoek naar een veelzijdige stage binnen een klein en dynamisch bedrijf, waarbij je dagen voorbij vliegen en je gezien wordt als een volwaardige medewerker? Dan zit je bij ons goed!

Vanaf september 2019 zijn wij op zoek naar een stagiair Office Management

Als stagiair Office Management draag je de zorg voor secretariële en administratieve werkzaamheden ten behoeve van de directeur, projectmanagers en de projectmedewerker van TCNN. Je bent  het visitekaartje van de organisatie. Je neemt de telefoon aan en ontvangt bezoekers en helpt mee bij het voorbereiden, organiseren en begeleiden van vergaderingen, evenementen en bijeenkomsten.

Daarnaast kun je je ontwikkelen in administratieve werkzaamheden, zoals het beheren van het archief en de agenda’s, het plannen van afspraken, voorraadbeheer, het voorbereiden van vergaderingen en het regelen van de faciliteiten voor deze vergaderingen. Kortom: een stage in een team waar je veel kunt leren met alle ruimte voor diverse taken en verantwoordelijkheden.

Wat wij zoeken:
Wij zoeken een leergierige stagiair met een positief, representatief en vriendelijk voorkomen. Je hebt een enthousiaste en dienstverlenende instelling en hebt de wil en het vermogen om nauwkeurig te werken.
• Je volgt een mbo-niveau 3/4 opleiding richting Office Management;
• Je bent vanaf september voor 20 weken, vier dagen per week beschikbaar;

Wat wij jou bieden:
• Een stageplek in een informeel, dynamische en klein bedrijf;
• Goede begeleiding door leuke, ervaren collega's;
• De kans om in korte tijd veel praktijkervaring op te doen;

Ben jij enthousiast geworden?
Dan kom ik graag met je in contact! Graag ontvang ik per mail jouw cv en korte motivatie. Je kunt deze sturen naar info@tcnn.nl.

Heb je nog vragen? Neem dan per email of telefonisch op 050 575 28 26.


TCNN is een door S-BB erkend leerbedrijf