iPro-N project: Pipe Proteq produceert slimme protector voor buisbeveiliging

Optimalisatie van de huidige productie en marktuitbreiding, dat zijn de uitdagingen waar Pipe Proteq continu voor staat. Dit bedrijf uit Emmen is expert in de ontwikkeling en productie van beschermkappen voor boorpijpen in de olie- en gasindustrie. Met hulp van het Europese project iPro-N is een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd en een prototype ontwikkeld van een nieuwe unieke protector.

iPro-N heeft ons de mogelijkheid geboden om te starten met internationale productontwikkeling door de kosten/risico verhouding voor ons acceptabel te houden“ aldus Roy Lübbers, algemeen directeur van Pipe Proteq.

Innovatie
Met het oog op de toekomst heeft Pipe Proteq contact gelegd met de Duitse firma Exquip. Met hun zeer specifieke materiaaltechnologie kunnen zij kwaliteit en betrouwbaarheid van de huidige Pipe Proteq producten verhogen. De resultaten van het haalbaarheidsonderzoek wezen dan ook uit dat Exquip graag de technologie van Pipe Proteq in grotere diameters ziet om oplossingen te kunnen leveren die nu niet mogelijk zijn. Daarmee nemen de toepassingsmogelijkheden en dus extra marktkansen toe.

Nieuw traject
Tot dusver heeft Pipe Proteq zich gericht op het ontwikkelen en produceren van kleinere beschermkappen tot 13 inch diameter voor boorpijpen. Voor Pipe Proteq is het maken van grotere diameters een nieuw traject waarbij er technische en commerciële zaken uit te zoeken waren wat betreft de haalbaarheid. De belangrijkste uitdaging was om de technologieën van beide bedrijven tegen acceptabele kosten bij elkaar te brengen.

Dankzij deelname aan iPro-N heeft de innovatie van het nieuwe slimme product en de samenwerking met een Duitse partner geresulteerd in het 1 plus 1 is 3 effect.

Informatie
Meer weten over IPro-N en de mogelijkheden voor uw bedrijf? Bekijk hier de projectflyer, kijk op http://www.ipro-n.eu/ of neem contact op met:

Dirk Jan Hummel, Projectmanager TCNN
telefoon 06 - 22 49 64 07
e-mail dirkjanhummel@tcnn.nl                                            

    http://www.tcnn.nl/site/download/1qZoyzTpqzP4?type=open