Terugblik Leergang Circulaire Economie

In de afgelopen Leergang Circulaire Economie op woensdag 8 februari stond er weer een interessant programma klaar.

In de afgelopen Leergang Circulaire Economie op woensdag 8 februari stond er weer een interessant programma klaar. Holland Malt in de Eemshaven was zo gastvrij om de bezoekers van de Leergang te ontvangen en rond te leiden in de fabriek. Daar kregen we te horen en te zien hoe het moutproces werkt en welke methoden zij ontwikkeld hebben om energie, water en restwarmte te hergebruiken tijdens dit proces. Door alternatieve manieren te vinden om warmte op te wekken, besparen ze een aanzienlijke hoeveelheid energie. Samen met de inzet van warmtepompen kunnen ze het hele proces aandrijven met duurzame elektriciteit uit wind- en zonne-energie. Voor Holland Malt behoort het verbranden van fossiele brandstoffen of biomassa tot het verleden. De eerste mouterij worden die geen fossiele CO2-uitstoot uitstoot is een realiteit in 2024!

Daarnaast waren nog twee sprekers; André Heeres, docent van de Hanzehogeschool, over de groene transitie van de industrie en oud-student van de opleiding Energy & Maritime aan de Noorderpoort over zijn passie van werken in de energietransitie en zijn huidige baan bij RWE. Op een duidelijke en enthousiaste wijze werden de deelnemers aan de Leergang Circulaire Economie door beiden bewust gemaakt van de uitdagingen en mogelijkheden in de toekomst op het onderwerp van de groene transitie.  

De bijeenkomst werd georganiseerd door en vanuit de Leergang Circulaire Economie. Ook een sessie bijwonen? Dat kan! Kijk bij Lees meer!

Lees meer