In 2019 worden er diverse workshops georganiseerd

door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op het gebied van Intellectueel Eigendom.

Basisworkshop

De basis van Intellectueel Eigendom: Afkijken, beschermen, delen of geheim houden?

Ben je bezig met de ontwikkeling van een nieuw product of nieuwe techniek? Je kunt je innovatieproces efficiënter en beter maken door slim gebruik te maken van Intellectueel Eigendom als bescherming én ook als informatiebron. In deze workshop leer je hoe je dat doet. De basisworkshop is voor iedereen toegankelijk.

De onderwerpen waar dieper op in wordt gegaan

 • De basis van Intellectueel Eigendom:

  Afkijken, beschermen, delen of geheim houden?

  Samen innoveren biedt veel voordelen, maar ook valkuilen. Als startup of (technisch) MKB-bedrijf wil je graag weten hoe je dit proces effectiever kunt aanpakken. Een goede voorbereiding maakt samenwerken bij innovatieve trajecten makkelijker en neemt veel wantrouwen weg. In deze workshop leer je hoe je je beter kunt voorbereiden op een samenwerking en op welke momenten je afspraken moet maken over Intellectueel Eigendom.

 • Zelf op zoek in octrooidatabanken:

  Relevante octrooien zoeken en vinden

  Ben je regelmatig actief met technische innovatieprocessen? Je kunt efficiënter innoveren en dus tijd en geld besparen door gebruik te maken van gratis en online toegankelijke octrooi-informatie. Hoe je het zoeken aanpakt, leer je in deze workshop.

 • Intellectueel Eigendom strategie voor MKB:

  Waarde creëren met technische innovaties

  Is je bedrijf regelmatig met technische innovatieprocessen bezig? Met Intellectueel Eigendom (IE) kun je geld verdienen, én ook tijd en geld besparen. Om hiervan optimaal gebruik te maken is het uitwerken van een IE-strategie voor je bedrijf belangrijk. In deze workshop leer je hoe je Intellectueel Eigendom strategisch kunt inzetten in je bedrijf en daarmee (meer)waarde creëert.

 • Masterclass Octrooien:

  Leer meer over octrooien en inbreuk

  Ben je een technische MKB-er of technische starter en van plan om serieus te investeren in octrooibescherming en/of octrooi-informatie? En wil je inhoudelijk meer weten over octrooien, octrooiprocedures en inbreuk? Dan is deze workshop iets voor jou. In deze workshop krijg je meer  inzicht in het octrooisysteem, de eisen van een octrooiaanvraag, de kosten ervan en wanneer octrooien van derden aanleiding geven tot actie.

Lorem ipsum dolor

Mooi voorbeeld om de pagina af te sluiten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque ultrices risus magna, eu feugiat nisl mollis eu.

Dit is een button