E-Naval zorgt met ondersteuning van het project iPro-N voor Energy on demand; altijd en overal energie

“Dankzij TCNN en de iPro-N bijdrage aan het project kan E-Naval verder groeien en een concrete bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving waarbij de vrijheid van de pleziervaart gewaarborgd blijft, nu en in de toekomst”, aldus Aniel Misier directeur E-Naval.

Wie is E-Naval?

E-Naval is een “solution integrator” met een sterke focus op aandrijfsystemen in de maritieme sector. Als alumni van het ESA incubatieprogramma weet Aniel Misier, directeur van het bedrijf E-Naval de bijzondere eigenschappen van de lucht- en ruimtevaart technologie om te zetten in producten die een concrete bijdrage leveren aan de verduurzaming van de maritieme sector.

Met de ontwikkeling van systemen op basis van de batterij- en waterstoftechnologie lost E-Naval de meest voorkomende problemen met betrekking tot emissie – en geluidsproblemen in de sector op. Dankzij de combinatie van alternatieve energiebronnen als vervanger van fossiele (aandrijf)systemen wordt bovendien het vaarbereik van kleine- en middelgrote schepen vergroot. Naast de aandrijving zijn de producten van E-Naval geschikt voor het vervangen van andere brandstofsystemen waaronder de hotelload en liersystemen op grotere schepen.

Hoe ben je betrokken geraakt bij het iPro-N project?

Via Arjen Schol, themaspecialist financiering bij Ynbusiness, is Aniel Misier in contact gekomen met Dirk Jan Hummel, Project Manager van het project iPro-N bij TCNN (zie ook het artikel van Ynbusiness E-Naval: financiering in de pre-seed fase).
De redenen voor dit contact waren de behoefte aan financiële middelen en hulp bij het vinden van de juiste partners om het product te kunnen ontwikkelen.

Dirk Jan stelde voor om deel te nemen aan het iPro-N programma, dat MKB-ers in het Nederlands-Duits grensgebied ondersteuning en subsidie biedt bij de ontwikkeling van intelligente producten.

Waar heeft project iPro-N je mee geholpen?

Tijdens de voorbereidingen van het gehele ontwikkeltraject heeft TCNN adviezen verstrekt en de mogelijkheid tot ondersteuning vanuit het INTERREG Va project iPro-N  gefaciliteerd waardoor E-Naval een haalbaarheidsstudie voor het nieuwe product eCan, heeft uitgevoerd. Zonder de iPro-N middelen was het niet mogelijk om de benodigde ontwikkeling op te starten.

Met welke organisaties heb je samengewerkt? Wat waren de ervaringen?

Onder begeleiding van TCNN heeft E-Naval een Duitse partner en meerdere bedrijven met ervaring op het gebied van elektronica en batterijtechnologie bereid gevonden om samen te werken in het project.​

Wat zijn de verwachtingen voor de toekomst?

Dankzij de bijdrage van TCNN en de INTERREG Va programma wordt de eCan verder doorontwikkeld tot een commercieel model. Door dit soort projecten is E-Naval in staat om een positie in de markt in te nemen en  concrete producten en diensten aan te bieden aan de sector maar ook andere sectoren waar de “sense of urgency” voor verduurzaming van de sector/ industrie aanwezig is.

“Dankzij TCNN en de iPro-N bijdrage aan het project kan E-Naval verder groeien en een concrete bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving waarbij de vrijheid van de pleziervaart gewaarborgd blijft, nu en in de toekomst” aldus Aniel Misier directeur E-Naval.

Wil je meer weten over het project iPro-N project?

 

Klik hier om de projectflyer te openen, ga naar Innovatieprogramma's voor meer informatie.

Of neem direct contact op met:

Dirk Jan Hummel, Project Manager 
M | +31 (0)6 - 22 49 64 07

E | dirkjanhummel@tcnn.nl

 

  • Direct dit artikel delen: