Pipe Proteq produceert slimme protector voor buisbeveiliging

Optimalisatie van de huidige productie en marktuitbreiding, dat zijn de uitdagingen waar Pipe Proteq continu voor staat.

Pipe Proteq uit Emmen is expert in de ontwikkeling en productie van beschermkappen voor boorpijpen in de olie- en gasindustrie. Met hulp van het Europese project iPro-N is een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd en een prototype ontwikkeld van een nieuwe unieke protector.

iPro-N bood de mogelijkheid om te innoveren

“iPro-N heeft ons de mogelijkheid geboden om te starten met internationale productontwikkeling door de kosten/risico verhouding voor ons acceptabel te houden“ aldus Roy Lübbers, algemeen directeur van Pipe Proteq.

Innovatie

Met het oog op de toekomst heeft Pipe Proteq contact gelegd met de Duitse firma Exquip. Met hun zeer specifieke materiaaltechnologie kunnen zij kwaliteit en betrouwbaarheid van de huidige Pipe Proteq producten verhogen. De resultaten van het haalbaarheidsonderzoek wezen dan ook uit dat Exquip graag de technologie van Pipe Proteq in grotere diameters ziet om oplossingen te kunnen leveren die nu niet mogelijk zijn. Daarmee nemen de toepassingsmogelijkheden en dus extra marktkansen toe.

Wilt u meer weten over het project iPro-N project?

Klik hier om de projectflyer te openen, ga naar Innovatieprogramma's voor meer informatie.

Of neem direct contact op met:

Dirk Jan Hummel, Project Manager
M | +31(0)6 - 22 49 64 07

E  | dirkjanhummel@tcnn.nl

Dit project werd mogelijk gemaakt door:

  • Direct dit artikel delen: