De Innovatiemonitor 2020

Net als voorgaande jaren nodigen het expertisecentrum VinCi van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) jou als ondernemer van harte uit om deel te nemen aan de zesde editie van de Noord-Nederlandse Innovatiemonitor.

Aan de hand van de Noord-Nederlandse Innovatiemonitor worden jaarlijks de innovatieactiviteiten, -investeringen en -prestaties van het noordelijke midden- en kleinbedrijf (MKB) in kaart gebracht. 

In de monitor van 2020 staan de volgende thema’s centraal: digitale readiness, innovatie en ecosystemen, en sociale impact. De resultaten worden gepresenteerd in een hoofdrapport en een aantal deelrapporten die voor jou gratis toegankelijk zijn.

Wil je enquête direct invullen? Klik dan op de button hieronder, het invullen kost je ca. 15 - 20 minuten. Wil je eerst nog meer informatie? Lees dan hieronder nog even door. 

Vul de enquête in

Wat is de Innovatiemonitor ook alweer?

‘We brengen met dit instrument de innovatiekracht van het mkb in kaart, door onder meer te kijken naar investeringen in innovaties en toepassing van disruptieve technologieën’, vertelt Thijs Broekhuizen, professor Innovatiemanagement & Strategie aan de RUG. ‘Voorheen circuleerden er verschillende enquêtes, maar mede om mkb’ers te ontlasten, hebben we met een aantal Noord-Nederlandse partijen* de krachten gebundeld. Sinds 2015 versturen we één kwalitatieve vragenlijst per jaar en het kost ondernemers circa 15 tot 20 minuten om die in te vullen. We zijn heel blij dat respondenten deze tijd investeren, zodat trends zichtbaar worden, maar ook aandachtspunten waar we met elkaar nog beter op kunnen inspelen.’

*Naast de RUG en het SNN zijn TCNN, de NOM, MKB Noord, VNO-NCW Noord, PNO Consultants, de Water Alliance, het Octrooicentrum Nederland, Impact Noord en de Koninklijke Metaalunie als strategische partners betrokken. Met elkaar ondersteunen wij dit onderzoeksinitiatief in Noord-Nederland.

What's in it for me?

Het invullen van de vragenlijst kan jou als bedrijf ook nog iets opleveren. Wat dan?

‘We verloten onder de deelnemers:

 twee volledig verzorgde arrangementen tijdens Trendship 2020 t.w.v. € 500,00

 een Innovatiescan

een workshop onder leiding van RUG-onderzoekers

Bovendien krijgen alle deelnemende bedrijven een persoonlijk innovatiepaspoort dat overzicht geeft van waar ze staan in vergelijking met anderen. Dat is nu nog een vrij algemene momentopname, maar door de monitor zelf ook te innoveren, willen wij in de toekomst ook gerichte adviezen en aanbevelingen terugkoppelen. We zien bovendien mogelijkheden in het smart matchen van ondernemers, zodat meer innovatiekracht ontstaat. De data die wij genereren met deze monitor biedt nog veel perspectieven voor de toekomst. Aldus Thijs Broekhuizen.’

Ik wil de enquête wel invullen

Voorgaande publicaties Innovatiemonitor

Wil je alle voorafgaande publicaties van de Noord-Nederlandse Innovatiemonitor nog bekijken?

Dat kan! Alle voorgaande publicaties van de Noord-Nederlandse Innovatiemonitor van 2016 tot de laatste uitgave zijn te bekijken en te downloaden. 

Bekijk ze hier

Nieuws & Actualiteiten

Blijf op de hoogte

Ga direct naar