Doel van het programma

Het programma Virtueel Kenniscentrum Duurzame Energie had als doel het bouwen van een virtueel huis en bedrijf, waarin alle mogelijkheden voor duurzame energie, duurzaam bouwen en comfort op een ‘game-achtige’ manier ontdekt kunnen worden. 

Productomschrijving

Organisaties als het 3N-Klimacenter, het Klimaschutzzentrum Aurich en DuBo Groningen geven voorlichting over en tonen innovatieve materialen en technieken over milieurechtmatig bouwen, leven en werken. Een Virtueel Kenniscentrum Duurzame Energie, Duurzaam Bouwen en Comfort is een zinvolle toevoeging aan deze centra. In opdracht van TCNN heeft een aantal studenten van de opleiding Communicatie en Multimedia Design van NHL Stenden Hogeschool dit project uitgewerkt.

Het virtuele kenniscentrum kwam tot stand door innovatief gebruik van ict-technieken, e-learning en gaming. Onderwerpen als daglichtsystemen, warmtepompen en deurdrangers werden visueel en didactisch verantwoord uitgelegd. Kijk voor alle onderwerpen op de website. Daarnaast kunnen noordelijke Duitse en Nederlandse bedrijven hier hun producten aanbieden. Dit virtuele kenniscentrum is een wezenlijk onderdeel van de kennisinfrastructuur rond duurzaam bouwen in de Eems Dollard Regio.

Wil je meer weten over het Virtueel Kenniscentrum Duurzame Energie

Neem dan contact op met:

TCNN
Stuur een e-mail
T | +31 (0)50 575 28 26

 

 

  • Direct dit artikel delen:

U heeft een fantastisch idee en dan?

Leg het aan ons voor